Bemutatkozás

2022.09.01. napján nyitotta meg kapuit Pér Község legfiatalabbjainak intézménye, a Péri Manó Bölcsőde. Pér növekvő lakosságának, a fiatal családok letelepedésének köszönhetően nagy szükségét látta az önkormányzat, hogy helyben egy új, modern épületben biztosított legyen 20 hetes kortól 3 éves korosztályig a gyermekek napközbeni színvonalas ellátása.
A bölcsőde nyitvatartási idejét úgy alakítottuk, hogy a családok igényeit vettük figyelembe, ezáltal 7:00-17:00 tartunk nyitva 5 napos munkarendben hétfőtől pénteki napokon. Hivatásunk és munkánk során arra törekszünk, hogy a szülőkkel együttműködve, egy jó hangulatú, családias, szeretetteljes légkört sugárzó közösséget teremtsünk a gyermekek számára. Ennek érdekében vidám, korosztálynak megfelelően színes programokkal tarkítva, de egyben a szakmai elvárásoknak megfelelve éljük a mindennapokat, ügyelve közben arra, hogy a gyermekek harmonikus fejlődése biztosított legyen. Hétköznapjaink során tudatos tervezés alapján, az egyéni és a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve játékos köntösbe csomagolva vannak jelen a népi játékok, dúdolók, mondókák, báb és mesejátékok, valamint a kézműves tevékenységek.
A hagyományok, a magyar kultúra tovább örökítésére már a bölcsődés életkorú gyermekek nevelése során is nagy hangsúlyt fektetünk. Szívesen invitáljuk a családokat azon jó hangulatú, közösségépítő programjainkba, ahol a múlt értékei a legkorszerűbb pedagógiai elvekkel ötvözve jelennek meg. Csoportszobáink világos, tágas, barátságos, felszereltsége a gyermekek minden igényét kielégítik. Sokoldalú fejlesztő játékokból válogathatnak kedvükre. A csoportszoba kialakításában és díszítésébe kisgyermeknevelőink és bölcsődei dajkáink egyaránt részt vesznek. A kisgyermekek mindegyikének saját kisgyermeknevelője van, ami azt jelenti, hogy amíg a bölcsődébe jár a gyermek, folyamatosan egy kisgyermeknevelőhöz tartozik, ő vezeti róla a fejlődési naplót, és teszi meg a kisgyermekkel történő napi történésekről, körülményekről az írásos feljegyzését. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha a saját kisgyermeknevelő nincs jelen, akkor nem foglalkozik senki a gyermekkel, hiszen hitvallásunk egy része, hogy minden pillanatban a legfontosabb a kisgyermek számára, hogy biztonságban érezze magát.
Gyermekeinket sokat visszük szabad levegőre, melyre a bölcsőde tágas udvara biztosít lehetőséget, itt motorozhatnak, labdázhatnak, mászókázhatnak, csúszdázhatnak, homokozhatnak…). Jó idő esetén, a tavasz végi, nyári, kora őszi időszakban az étkezések is az udvaron történnek, amit nagyon élveznek a picik. Szolgáltatásunk: Bölcsődénkben gondozási térítési díjat a fenntartónk Pér Község Önkormányzata nem állapított meg. Gyermekeink napi négyszeri étkezését külső konyha biztosítja étkezési térítési díj ellenében. Lehetőség van időszakos gyermekfelügyelet igénybevételére, ahol azoknak a szülőknek próbálunk kedvezni, akik nem rendelkeznek állandó munkahellyel, viszont hétköznapi teendőjük zökkenőmentes elvégzéséhez nagy segítséget nyújt számukra ez a lehetőség.

Mindezt szabad férőhely esetén tudjuk biztosítani, megvalósítani.